Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

DJ STREET -STEREO ELECTRO


DJ STREET  
ELECTRO AND RAVE MUSIC

edited by akaliptoseduras you tube  http://www.youtube.com/watch?v=W5sY3xygKMA&feature=g-upl&context=G2e26a05AUAAAAAAAAAA

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ-ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ



                                     
  ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΙΓΙΑΝΝΗΣ   Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 5 Νοεμβρίου 1978 και η καταγωγή του είναι από την Κερύνεια. Απόφοιτος της Μουσικής Ακαδημίας Λονδίνου (Royal College of London), με πτυχίο πιάνου, κιθάρας και ανώτατων θεωρητικών μαθημάτων, κυκλοφόρησε στην Κύπρο τρεις πλατινένιους δίσκους : «Σενάριο» (1995), «Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης τραγουδά Δώρο Γεωργιάδη» (1997), «Επαφή» (1998). Παράλληλα με τη δισκογραφία, συμμετείχε στην μουσική παραγωγή του Σταύρου Σιδερά «Πυγμαλίων». Τον Μάιο του 1998, εκπροσώπησε την Κύπρο στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, συνθέτοντας και ερμηνεύοντας το τραγούδι «Γέννεσις», αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.
Στην Αθήνα γνωρίστηκε με τον συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο και επιλέχθηκε να τραγουδήσει στο άλμπουμ «Αγγιγμα Ψυχής» που περιέχει την μουσική και τα τραγούδια της τηλεοπτικής σειράς του Αντέννα και κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1998. Ο δίσκος έγινε πλατινένιος.
Τον Μάρτιο του 2000, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, με τίτλο «Παράξενη γιορτή». Το 2002 κυκλοφόρησε το «Κρυφό φιλί» και το 2004 την «Ακατάλληλη σκηνή» που έγιναν τριπλά πλατινένια. Το Μάρτιο του 2006 κυκλοφορεί το πρώτο Live cd της καριέρας του.Το Δεκέμβριο του 2006 κυκλοφόρησε τον δίσκο «Φίλοι και Εχθροί», ο οποίος έγινε μέσα στις πρώτες βδομάδες κυκλοφορίας του διπλά πλατινένιος.Το 2007 συνεργάζεται με τους Reamon στο κομμάτι Tonight [Tonight/Σήμερα] και κυκλοφορεί το cd-single "Πιο πολύ" το οποίο περιέχει και το "Tonight/Σήμερα" και 2 remixes ακόμα,κομμάτια που περιέχονται στη Special Edition του cd "Φίλοι κι εχθροί",ενω κυκλοφορεί και στο εξωτερικό στην επανέκδοση του cd των Reamonn.
Το 2007 αναδείχθηκε σε θριαμβευτή στα Μουσικά Βραβεία Αρίων με 8 συνολικά βραβεία, ανάμεσά τους αυτά του καλύτερου τραγουδιστή αλλά και του καλύτερου δίσκου.
Το 2008 κυκλοφορεί το 7ο album του με τον συμβολικό τίτλο "7" και περιέχει 11 τραγούδια απο τα οποία τα περισσότερα γίνονται άμεσα τεράστιες επιτυχίες.Το καλοκαίρι του 2009 βγαίνει η special edition του "7" η οποία περιέχει επιπλέον με τα 11 γνωστά κομμάτια και 2 remix.Το "Είσαι εδώ" σε συνεργασία με το R'n'B συγκρότημα τους Otherview και το "Ανάποδα Reverse Sumka Remix" και ενα dvd με μέρος από την συναύλια που διεξήχθει στο Ο.Α.Κ.Α. Τον Οκτώβριο με την εφημερίδα "Real News" επανακυκλοφορεί το "7" έχοντας ξανά τα 11 τραγούδια και ενα ολοκαίνουριο με τίτλο "Κάτι λείπει" σε στίχους Νίκου Μωραίτη.
Παράλληλα απο αρχές Οκτωβρίου "παίζεται" στα ραδιόφωνα της χώρας μας αλλα και σε πολλές χώρες του εξωτερικού το πρώτο δείγμα του επερχόμενου διεθνή αγγλόφωνου δίσκου,που θα ονομάζεται "Mihalis",με τίτλο "More than beautiful".Στις αρχές του Δεκεμβρίου ο Χατζηγιάννης κυκλοφορεί έναν εξαιρετικό δισκο με παλιες επιτυχίες του παρελθόντος που τιτλοφορείται "Κολάζ"
.Μέσα συναντάμε τραγούδια απο τους μεγαλύτερους συνθέτες της χώρας,όπως Πλέσσας,Χατζηνάσσιος,Τόκας κ.α. ενω υπάρχουν τραγούδια απο το 1940 μέχρι και σήμερα. Ο ιδιος ο Χατζηγιάννης υπογράφει μονο ενα τραγούδι στον δίσκο το οποίο ειναι και το μοναδικό "καινούριο" κομματι,με τίτλο "Κρύψε με" σε στίχους Αντώνη Ανδρικάκη με τον οποίον συνεργάζονται 1η φορά. Ο Χατζηγιάννης κλείνει την δεκαετία 2000-'10 παίρνοντας το ειδικό βραβείο "Best Selling Artist of the Decade" κάνωντας πωλήσεις πάνω απο 3.500.000.Το καλοκαίρι του 2010 ο Χατζηγιάννης κυκλοφορεί το cd single "Το καλοκαίρι μου" που είναι προαγγελος του επερχόμενου album του.Παράλληλα στην Γερμανία κυκλοφορεί το cd single "Everyone dance" ενω κυκλοφορεί ήδη σε 6 χώρες της Ευρώπης το πρώτο του αγγλόφωνο album με τίτλο "Mihalis" κι έτσι γίνεται ο 3ος Έλληνας τραγουδοποιός που δημιουργεί δίσκο με ξένη εταιρία και κυκλοφορεί σε 18 χώρες σε όλη την Ευρώπη.Παράλληλα ο Χατζηγιάννης δίνει την φωνή του στην κυπριακή τηλεοπτική σειρά "Στην άκρη του παράδεισου" ερμηνεύοντας το ομώνυμο τραγούδι. Τον Δεκέμβριο του 2010 κυκλοφορεί τον 9ο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Το καλύτερο ψέμα" ο οποιός περιέχει 9 τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος και το bonus track "Στην άκρη του παράδεισου" σε μουσική Κώστα Κακογιάννη και στίχους Πάμπου Κουζάλη.
Τον Φεβρουάριο του 2011 κυκλοφορεί με κυριακάτικη εφημερίδα ένα cd single με τίτλο "4 μπαλάντες" το οποίο περιέχει 2 ακυκλοφόρητα τραγούδια το "Φίλα με" και την επανεκτέλεση του τραγουδιού "Ως εδώ" που είχε πρωτοερμηνεύσει η Νατάσα Θεοδωρίδου σε μουσική Μιχάλη Χατζηγιάννη το 2005.Το καλοκαίρι του ίδιου έτους πραγματοποιεί την καθιερωμένη του καλοκαιρινή περιοδεία με περισσότερους απο 25 σταθμούς στους οποίους στην πλειοψηφία τους, υπήρξαν sold out.Στα μέσα Αυγούστου κυκλοφορεί το νέο single του με τίτλο "Σ' αγαπώ" το οποίο μετά απο σύντομο χρονικό διάστημα αρχίζει να κυριαρχεί στα ραδιόφωνα.Στις αρχές φθινοπώρου κυκλοφορεί και το soundtrack της ταινίας "Λούφα και παραλλαγή 2:Σειρήνες στη στεριά" με τίτλο "Αξίζω" το οποίο είναι ντούετο του καλλιτέχνη με την νέα τραγουδίστρια Ιουλία Καλλιμάνη σε μουσική Δημήτρη Κοντόπουλο και στίχους Νίκου Γρίτση.Τον Δεκέμβριο παρουσιάζει το νέο του άλμπουμ με τίτλο "Θάρρος ή αλήθεια" το οποίο πολύ γρήγορα ανεβαίνει στα charts.Η νέα χρονιά τον βρίσκει να προετοιμάζεται εντατικά για την ολοκλήρωση του δεύτερου αγγλόφωνου album που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ολόκληρη την Ευρώπη αρχές Ιουνίου.
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
Κύπρος
  • Σενάριο (1995)(Πλατινένιος)
  • Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης τραγουδά Δώρο Γεωργιάδη (1997) (Πλατινένιος)
  • Ανωνύμων Πατρίδων (1997)
  • Επαφή (1998) (Πλατινένιος)
  • Γένεσις (1998) (Πλατινένιος - Maxi Single)
  • Οι μικρές μας ιστορίες (single) (2002) (Χρυσό)
Ελλάδα + Κύπρος
  • Παράξενη γιορτή (2000) (2X Πλατινένιος (Ελλάδα) - Πλατινένιος (Κύπρος))
  • Μόνο στα όνειρα(single) (2000)
  • Οι τίτλοι του τέλους(single) (2000)
  • Βest Of (2001) (Ελλάδα: Χρυσός)
  • Δεν έχω χρόνο(single) (2001) (Ελλαδα: Πλατινένιο)
  • Κρυφό φιλί (2002) + Κρυφό Φιλί (β' έκδοση) (2003) (Ελλάδα: 3Χ Πλατινένιο, Κύπρος: 2Χ Πλατινένιος)
  • Μόνος μου(single) (2003) (Ελλάδα: 3Χ Πλατινένιο, Κύπρος: Πλατινένιο)
  • Ρ20 (single) (2004) (Ελλάδα: Χρυσό)
  • Ακατάλληλη σκηνή (2004) + Ακατάλληλη Σκηνή β' έκδοση (2005) (Ελλάδα: 3Χ Πλατινένιο, Κύπρος: Πλατινένιο)
  • Όνειρο ζω(single) (2005) (Ελλάδα: Πλατινένιο)
  • LIVE (2006) (Ελλάδα: 3Χ Πλατινένιο, Κύπρος: Πλατινένιο)
  • Όλα ή τίποτα (single) (2006) (Ελλάδα: 2Χ Πλατινένιο, Κύπρος: Χρυσό)
  • Φίλοι & εχθροί (2006) + Φίλοι & Εχθροί (β έκδοση με το τραγούδι Σήμερα/Tonght) + Φίλοι & εχθροί (Special Edition)(2007) (Ελλάδα: 4Χ Πλατινένιο, Κύπρος: 3Χ Πλατινένιος)
  • Πιο πολύ(single) (2007) (Ελλάδα: Πλατινένιο)
  • Ζωντανά στο Λυκαβηττό (2007) (Ελλάδα: 2Χ Πλατινένιο, Κύπρος: Χρυσός)
  • Εμείς Οι Δυό Σαν Ένα (single) (2008) (Ελλάδα: Χρυσό)
  • 7 (2008) + 7 Special Edition (2009) (Ελλάδα: 5Χ Πλατινένιος, Κύπρος:2Χ Πλατινένιος)
  • Κολάζ (2009) (Ελλάδα : 4Χ Πλατινένιος, Κύπρος : Πλατινένιος)
  • Το καλοκαίρι μου(single) (Ελλάδα: Πλατινένιος)
  • Το Καλύτερο Ψέμα (2010) (Ελλάδα : 5Χ Πλατινένιος, Κύπρος: 2Χ Πλατινένιος)[1]
  • 4 Μπαλάντες (single) (2011) : (Με κυριακάτικη εφημερίδα)
  • Θάρρος ή αλήθεια (2011) (Ελλάδα: Πλατινένιος)
Ευρώπη

RORY GALLAGHER


                                     
                                           

RORY GALAGHER (Rory Gallagher, 2 Μαρτίου 1948 Μπάλισανον, Ιρλανδία - 14 Ιουνίου 1995 Λονδίνο) ήταν Ιρλανδός συνθέτης , κιθαρίστας και τραγουδιστής της μπλουζ και ροκ μουσικής. Θεωρείται ένας απ' τους σπουδαιότερους κιθαρίστες του ηλεκτρικού μπλουζ.
 Γεννήθηκε στην Ιρλανδία και μεγάλωσε στην Κομητεία Κορκ. Περίπου στην ηλικία των εννέα, παρακολούθησε τον Έλβις Πρίσλεϋ σε τηλεοπτική του εμφάνιση και έκτοτε αποφάσισε ν' ασχοληθεί με την κιθάρα, μελετώντας μόνος του. Στα δώδεκά του χρόνια κέρδισε σ' ένα διαγωνισμό την πρώτη του ηλεκτρική κιθάρα. Έφηβος ακόμα άρχισε να παίζει διασκευές σε επιτυχίες της εποχής και να εμφανίζεται με το πρώτο του συγκρότημα, τους Fontana Showband, ως support act σε διάφορα άλλα συγκροτήματα. Στα δεκαέξι του, σχημάτισε τη δική του μπλουζ μπάντα, τους Impact, με τους οποίους έπαιξε στη Γερμανία και την Ισπανία κατά το '65 και '66. Σ΄αυτές τις περιοδείες, ανάμεσα στον εξοπλισμό του, διέθετε και τη Battered Strat, τη Stratocaster που θα τον συντρόφευε σε όλη την υπόλοιπη καριέρα του, και που αγόρασε σε κάποιο κατάστημα στο Κορκ το 1961. Η κιθάρα λέγεται ότι ήταν η πρώτη του είδους της στην Ιρλανδία. Την είχε παραγγείλει κάποιος άλλος showband μουσικός και ο οποίος άλλαξε γνώμη καθώς δεν του άρεσε το χρώμα. Έτσι, η κιθάρα κατέληξε στα χέρια του Ρόρυ για μόλις εκατό λίρες.
 Πριν κλείσει τα είκοσι του χρόνια, έγινε παγκόσμια γνωστός με τους Taste, συγκρότημα που σχηματίστηκε το 1966 από τον ίδιο και τους Τζον Γουίλσον και Ρότσαρντ ΜακΚράκεν. Κυκλοφόρησαν δυο lp's, τα Taste και On the boards και δυο ζωντανά άλμπουμ, τα Live at Montreux και Live at the Isle of Wight), ενώ συμμετείχαν σε μερικά απ' τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ της εποχής όπως και περιόδευσαν στην Αμερική.

Οι Taste διαλύθηκαν το 1970 κι ο Ρόρυ ξεκίνησε την προσωπική του καριέρα του μαζί με άλλους μουσικούς, όπως ο μπασσίστας Τζέρι Μακαβόι, με τον οποίο θα συνεργαζόταν για το μεγαλύτερο μέρος της και με τον ντράμερ Γουίλγκαρ Κάμπελ. Το 1971 πρωτοεμφανίστηκε στην προσωπική του δισκογραφία μ' τον δίσκο που έφερε ως τίτλο τ' όνομά του. Ο δίσκος αυτός έφτασε στο Νο 40 της Βρετανίας, ενώ παράλληλα άρχισε να περιοδεύει στην Ευρώπη και στην Αμερική, συναυλιακή δραστηριότητα που θα εξακολουθούσε έως και το τέλος της ζωής του. Η κυκλοφορία με τις ηχογραφήσεις από την ευρωπαϊκή περιοδεία του 1972, με τίτλο Live In Europe γνώρισε μεγάλη επιτυχία, όπως κι εκείνη στην Ιρλανδία του 1973-74, με τίτλο Irish Tour '74 η οποία μεταφέρθηκε, με τον ομώνυμο τίτλο, κινηματογραφικά ταινία από το σκηνοθέτη Τόνυ Πάλμερ, σε ταινία. Το 1972, ο Ρόρυ συμμετείχε στην ηχογράφηση των "London Sessions" των Μάντι Γουότερς και Τζέρι Λι Λιούις. Ο Γουότερς τον κάλεσε ξανά το 1974, για τις ανάγκες της ηχογράφησης του London Revisited.
Στη συνέχεια ακολούθησε μια σειρά επιτυχημένων δίσκων. Το 1975 υπέγραψε συμβόλαιο με την Chrysalis, κυκλοφορώντας την αμέσως επόμενη χρονιά το "Calling Card", ο οποίος θεωρείται ο κορυφαίος δίσκος του, σε παραγωγή του μπασίστα των Deep Purple, Ρότζερ Γκλόβερ. Η κυκλοφορία αυτή όμως, όπως και η συνέχεια της καριέρας του, επισκιάστηκε από την επερχόμενη έκρηξη του πανκ, γεγονός όμως το οποίο δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει να κυκλοφορήσει πολύ καλούς δίσκους, όπως τα Top Priority και Photo Finish.

Ενώ ο Ρόρυ συνέχισε να εμφανίζεται ζωντανά σε όλο τον κόσμο, οι δισκογραφικές παρουσίες του έγιναν αραιότερες κατά τη δεκαετία του '80. Στις 12 Σεπτέμβρη του 1981 εμφανίστηκε στην Ελλάδα, στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Η συναυλία, μια απ' τις πρώτες εμφανίσεις ξένων καλλιτεχνών που συνέβησαν στη χώρα, είχε 40.000 θεατές και συνοδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια, από τη Φιλαδέλφεια έως τον Περισσό, με τις αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την περιγραφή του Ρόρυ: Ήμασταν βρεγμένοι, τα μάτια μας δάκρυζαν κι όλοι φοβηθήκαμε. Η συναυλία από μόνη της ήταν καταπληκτική. Αλλά ήταν επικίνδυνη. Απλά δεν ήθελα να πεθάνω σ ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, χωρίς να ξέρω καν τι συνέβαινε.... Την επόμενη μέρα, ο τύπος κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδα και τίτλους όπως "Κάηκε ή Νέα Φιλαδέλφεια από τους ροκάδες". Η συναυλία αργότερα κυκλοφόρησε σε bootleg έκδοση με τον τίτλο Live in Athens.
Το 1985, ο Ρόρυ ίδρυσε τη δισκογραφική εταιρεία, Capo records, μέσω της οποίας κυκλοφόρησε δυο ακόμα δίσκους. Η υγεία του στα τέλη της δεκαετίας είχε αρχίσει να κλονίζεται, γεγονός όμως που δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει να εμφανίζεται ζωντανά, ακόμα και λίγο πριν την κατάληξή του. Η τελευταία του εμφάνιση συνέβη στις 10 Ιανουαρίου 1995, στο Nighttown-theatre, στην Ολλανδία Τον Απρίλιο, λόγω των χρόνιων προβλημάτων του με το αλκοόλ, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος στο στο King's Hospital του Λονδίνου. Έπειτα από επιπλοκές, κατέληξε στις 14 Ιουνίου του 1995. Η σωρός του βρίσκεται στο κοιμητήριο Saint Oliver, στο Κορκ της Ιρλανδίας. Ο τάφος του κοσμείται από πέντε χρυσές ακτίνες, μια εκ των οποίων φέρει το ακριβές μήκος και τα τάστα της Fender του.Ο Ρόρυ Γκάλαχερ θεωρείται ένας απ' τους κορυφαίους κιθαρίστες της λευκής μπλουζ μουσικής, τόσο για τα ζωηρά του σόλο και τις καινοτόμες ιδέες στη σύνθεση, όσο και για το πάθος και τη δεξιοτεχνία της τραγουδιστικής του ερμηνείας. Πολλοί σύγχρονοι κιθαρίστες της ροκ και της μπλουζ τον θεωρούν ως την κύρια επιρροή τους. Ακόμα, θεωρείται μια από τις πιο σεμνές και συνεπείς παρουσίες της ροκ μουσικής. Χαρακτηριστικό παρουσιάζεται το εξής γεγονός: Το 1976, το τραγούδι του Edged In Blue είχε γίνει πολύ δημοφιλές στην Αμερική και η αποσπασματική κυκλοφορία του ως single θεωρείτο σίγουρο ότι θα χάριζε ακόμα πλατύτερη επιτυχία στο δημιουργό της. Ο Ρόρυ αρνήθηκε να το κυκλοφορήσει σαν single, αντιμετωπίζοντας τη δισκογραφική του δουλειά Calling Card ως αδιάσπαστο και ενιαίο σύνολο. Το 1974 επίσης, αρνήθηκε πρόταση να εισχωρήσει στους Rolling Stones καθώς πίστευε ότι κάτι τέτοιο θα ερχόταν σε αντίθεση με την αντίληψή του για τη μουσική. Συμμετείχε όμως σε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μπλουζ, όπως οι Μάντι Γουότερς, Άλμπερτ Κόλινς, Τζέρι Λι Λιούις, Λόνι Ντόνεγκαν και Αλέξις Κόρνερ. Καθ' όλη τη διάρκεια της μουσικής του διαδρομής, δε σταμάτησε να τοποθετεί πάνω απ' όλα, ακόμα και από την προσωπική του ζωή και την υγεία του, εκείνο που θεωρούσε ότι τον ολοκλήρωνε ως καλλιτέχνη και ως άνθρωπο: την αγάπη του για τα μπλουζ και το πάθος του να παίζει μουσική.
 Δισκογραφία 

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

QUEEN - I WANT TO BREAK FREE




                                                                  

                                                                                 QUEEN
Οι  Queen είναι ένα Βρετανικό συγκρότημα της ροκ, που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το 1971, με αρχικά μέλη τους Φρέντι Μέρκιουρι (Freddie Mercury – φωνητικά, πλήκτρα) , Μπράιαν Μέι (Brian May – ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά), Ρότζερ Τέιλορ (Roger Taylor – ντραμς, φωνητικά) και Τζον Ντίκον (John Deacon – μπάσο). Τα πρώτα τραγούδια των Queen ήταν εμπνευσμένα κυρίως από την γκλαμ ροκ την Heavy metal και την Progressive rock, με τον καιρό όμως το συγκρότημα πρόσθεσε στη μουσική του διάφορα και καινοτόμα στοιχεία, διερευνώντας την vaudeville, την ηλεκτρονική μουσική και την φανκ. Στα μέσα του 1970 οι Queen απέφυγαν την progressive μουσική, δημιουργώντας κομμάτια πιο συμβατικά, τα οποία θα παιχτούν στο περισσότερο ραδιόφωνο, δίνοντας τους μεγαλύτερη επιτυχία Καθ’όλη την δεκαετία του 1970, οι Queen δεν χρησιμοποίησαν καθόλου συνθεσάιζερ (synthesisers) στα album τους, με το μουσικό τους στιλ όμως να εξελίσσεται. Εν τέλει άρχισαν να χρησιμοποιούν συνθεσάιζερ την δεκαετία του 1980, κάτι που αντικατοπτρίζει την πειραματική τους προσέγγιση στη μουσική.
Ο Μπράιαν Μέι και ο Ρότσερ Τέιλορ έπαιζαν μαζί σε ένα συγκρότημα με το όνομα Smile. Ο Φρέντι Μέρκιουρι ήταν οπαδός των Smile, και τους παροτρύνε να πειραματιστούν με πιο περίτεχνες τεχνικές μουσικής ηχογράφησης. Σύντομα ο Μέρκιουρι (που τότε ήταν γνωστός με το όνομα Φάρροκ Μπαλσάρα) θα προστεθεί στο συγκρότημα, αλλάζοντας το όνομα του συγκροτήματος σε «Queen», και παίρνοντας το όνομα με το οποίο έγινε γνωστός. O Ντίκον εντάχθει στο συγκρότημα πριν την ηχογράφηση του πρώτου τους album. Οι Queen είχαν κάποια επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές του 1970, αλλά ήταν με την κυκλοφορία του Sheer Heart Attack (1974) και του A Night at the Opera (1975) που τους έκαναν γνωστούς σε παγκόσμιο επίπεδο.Το δεύτερο (A Night at the Opera) εμπεριείχε και το «Bohemian Phapsody», το οποίο παρέμεινε στο νούμερο ένα των Βρετανικών chart για εννέα εβδομάδες. Το 1991 ο Μέρκιουρι πέθανε από βρογχοπνευμονία, επιπλοκή του AIDS από το οποίο έπασχε, ενώ ο Ντίκον θα αποσυρθεί από τον χώρο της μουσικής το 1997[7]. Από τότε, ο Μέι και ο Τέιλορ έχουν κατά καιρό συνεργαστεί με άλλους μουσικούς, όπως με τον Πολ Ροτζερς (Paul Rodgers), παίρνοντας το όνομα Queen + Paul Rodgers.
Το συγκρότημα κυκλοφόρησε συνολικά 18 album, 18 single και 10 DVD που έγιναν νούμερο ένα, και έχουν πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια δίσκους, κάνοντάς τους ένα από τα συγκροτήματα με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο. Έχουν λάβει επτά βραβεία Ivor Novello, και συμπεριελήφθησαν στο «Rock and Roll Hall of Fame» το 2001.

Ο Μπράιαν Μέι και ο Ρότσερ Τέιλορ έπαιζαν μαζί σε ένα συγκρότημα με το όνομα Smile. Ο Φρέντι Μέρκιουρι ήταν οπαδός των Smile, και τους παροτρύνε να πειραματιστούν με πιο περίτεχνες τεχνικές μουσικής ηχογράφησης. Σύντομα ο Μέρκιουρι (που τότε ήταν γνωστός με το όνομα Φάρροκ Μπαλσάρα) θα προστεθεί στο συγκρότημα, αλλάζοντας το όνομα του συγκροτήματος σε «Queen», και παίρνοντας το όνομα με το οποίο έγινε γνωστός. O Ντίκον εντάχθει στο συγκρότημα πριν την ηχογράφηση του πρώτου τους album. Οι Queen είχαν κάποια επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές του 1970, αλλά ήταν με την κυκλοφορία του Sheer Heart Attack (1974) και του A Night at the Opera (1975) που τους έκαναν γνωστούς σε παγκόσμιο επίπεδο. Το δεύτερο (A Night at the Opera) εμπεριείχε και το «Bohemian Phapsody», το οποίο παρέμεινε στο νούμερο ένα των Βρετανικών chart για εννέα εβδομάδες. Το 1991 ο Μέρκιουρι πέθανε από βρογχοπνευμονία, επιπλοκή του AIDS από το οποίο έπασχε, ενώ ο Ντίκον θα αποσυρθεί από τον χώρο της μουσικής το 1997 Από τότε, ο Μέι και ο Τέιλορ έχουν κατά καιρό συνεργαστεί με άλλους μουσικούς, όπως με τον Πολ Ροτζερς (Paul Rodgers), παίρνοντας το όνομα Queen + Paul Rodgers.
Το συγκρότημα κυκλοφόρησε συνολικά 18 album, 18 single και 10 DVD που έγιναν νούμερο ένα, και έχουν πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια δίσκους,  κάνοντάς τους ένα από τα συγκροτήματα με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο. Έχουν λάβει επτά βραβεία Ivor Novello, και συμπεριελήφθησαν στο «Rock and Roll Hall of Fame» το 2001.

ΜΕΛΗ 
ΜΠΡΑΙΑΝ ΜΕΙ
ΡΟΤΖΕΡ ΤΕΙΛΟΡ
ΦΡΕΝΤΥ ΜΕΡΚΙΟΥΡΥ
ΤΖΟΝ ΝΤΙΚΟΝ
 ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
 Queen (1973)Queen II (1974)Sheer Heart Attack (1974)A Night at the Opera (1975)A Day at the Races (1976)News of the World (1977)Jazz (1978)The Game (1980)Hot Space (1982)The Works (1984)A Kind of Magic (1986)The Miracle (1989)Innuendo (1991)Made in Heaven (1995)

OFFICIAL WEBSITE QueenOnline.com

edited by akaliptoseduras you tube http://www.youtube.com/watch?v=GC6vibzd69I&list=HL1330191663&feature=mh_lolz


































Guns N' Roses - This I Love







Guns N 'Roses
είναι ένα αμερικανικό hard rock συγκρότημα, που σχηματίστηκε στο Λος Άντζελες,[ Καλιφόρνια], το 1985. Η αρχικη μορφη της μπαντας το 1986, αποτελούνταν από τον τραγουδιστή Axl Rose το κιθαρίστα Slash [ηλεκτρικη κιθαρα] Izzy Stradlin[ηλακτρικη κιθαρα ο μπασίστας Duff McKagan και τον ντράμερ Steven Adler Σήμερα, Ο Axl Rose είναι το μόνο απο τα αρχικα μέλη, σε μια σύνθεση που αποτελείται από τους κιθαρίστες Ron "Bumblefoot" Thal
και DJ Ashba κιθαρίστας Richard Fortusτον μπασίστα Tommy Stinson ντράμερ Frank Ferrer και keyboardists Dizzy Reed
και Chris Pitman
. Η μπάντα έχει κυκλοφορήσει έξι στούντιο άλμπουμ, συσσωρεύοντας τις πωλήσεις της πάνω από 100 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο,συμπεριλαμβανομένων των εκατομμύρια αντιτυπων στις Ηνωμένες Πολιτείες 45.
ΜΕΛΗ
Μέλη
Τον Axl Rose
Dizzy Reed
Ο Tommy Stinson
Chris Pitman
Richard Fortus
Ron "Bumblefoot" Thal
Frank Ferrer
DJ Ashba


1. Appetite for Destruction
2. Chinese Democracy
3. G N' R Lies
4. Live Era 2CD (1999)
5. The Spaghetti Incident
6. Use Your Illusion I
7. Use Yout Illusion II

G N R OFFICIAL SITE     
Edited by akaliptoseduras  you tube http://www.youtube.com/watch?v=IM24n_U6uWg&context=C3b7cf83ADOEgsToPDskKjEPswxUMegJ_Il0bGCwJu

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

SAXON ~ CRUSADER









SAXON
Saxon είναι μια αγγλική heavy metal μπαντα,που σχηματίστηκε το 1976 στο Barnsley.Ειναι απο τους πρωτοπόρους του Νέου Κύματος του βρετανικού Heavy Metal που είχε το Ηνωμένο Βασίλειο στα Top 40
άλμπουμ στη δεκαετία του 1980, συμπεριλαμβανομένων και ακομα 4 στο Ηνωμένο Βασίλειο Top 10 άλμπουμ. Οι saxon είχαν επίσης πολλά singles στο Top 20. Μεταξύ 1980 και 1987 οιSaxon καθιερωθηκαν ως μία από της καλυτερες μπαντες της Ευρώπης, είχαν επίσης επιτυχία στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ. Στην Ιαπωνία, το single [Motorcycle Man] έμεινε στα charts για πάνω από 5 μήνες. Εξακολουθούν να περιοδεύουν τακτικά και έχουν πουλήσει πάνω από 13 εκατομμύρια albums παγκοσμίως.
Τα τρέχοντα μέλη
Biff Byford
- φωνητικά
(1976-σήμερα)
Doug Scarratt - ηλεκτρικη κιθάρα
(1996-σήμερα)
Paul Quinn ηλεκτρικη κιθάρα
(1976-σήμερα)
Nigel Glockler ντραμς
(1981-1987, 1988-1999, 2005-σήμερα)
Nibbs Κάρτερ - μπάσο
(1988-σήμερα)
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
Saxon (1979)
Wheels of Steel (1980)
Strong Arm of the Law (1980)
Denim and Leather (1981)
Power & the Glory (1983)
Crusader (1984)
Innocence Is No Excuse (1985)
Rock the Nations (1986)
Destiny (1988)
Solid Ball of Rock (1991)
Forever Free (1992)
Dogs of War (1995)
Unleash the Beast (1997)
Metalhead (1999)
Killing Ground (2001)
Lionheart (2004)
The Inner Sanctum (2007)
Into the Labyrinth (2009)
Call to Arms (2011)
OFFICIAL SITE
www.saxon747.com

edited by akaliptoseduras you tube http://www.youtube.com/watch?v=OTk2IwwYlnQ&context=C3b7cf83ADOEgsToPDskKjEPswxUMegJ_Il0bGCwJu

IRON MAIDEN - Doctor Doctor

IRON MAIDEN ~FLIGHT OF THE ICARUS










IRON MAIDEN
Οι Iron Maiden είναι ένα Χέβι Μέταλ μουσικό συγκρότημα από την Αγγλία. Είναι από τους δημοφιλέστερους εκπροσώπους του Χέβι Μέταλ και ειδικά του New Wave Of British Heavy Metal παγκοσμίως για πάνω από 25 χρόνια. Οι πωλήσεις τους ανέρχονται σε πάνω από 85 εκατομμύρια αντίτυπα, αν και ποτέ δεν είχαν στήριξη από το ραδιόφωνο, την τηλεόραση ή τον ευρύτερο μουσικό τύπο. Κομμάτια όπως το The Τrooper, Number of the Beast, Fear of the Dark, Run to the Hills και Hallowed be Thy Name αποτελούν ιστορικές στιγμές όχι μόνο για το metal αλλά και γενικά για την rock σκηνή. Στο ενεργητικό τους έχουν πολλές πρωτιές σε εμπορικό επίπεδο αλλά έχουν βραβευτεί πολλές φορές και από κριτικούς αλλά και από το κοινό.
Δεκαετία του '70
Οι Iron Maiden ιδρύθηκαν στις 25 Δεκεμβρίου του 1975 από τον μπασίστα Στιβ Χάρις. Τα πρώτα χρόνια, η σύνθεση της μπάντας άλλαζε διαρκώς. Ένας από τους τραγουδιστές που πέρασαν από την μπάντα, ο Ντένις Γούιλκοκ, έφερε στο συγκρότημα τον κιθαρίστα Ντέιβ Μάρεϊι, ο οποίος είναι και σήμερα μέλος της μπάντας. Μετά από συνεχείς αλλαγές στις θέσεις του δεύτερου κιθαρίστα, του ντράμερ και του τραγουδιστή, με τη σύνθεση των Στιβ Χάρις στο μπάσο, Ντέιβ Μάρεϊ και Ντένις Στράττον στι κιθάρες, Κλιβ Μπερ στα ντραμς και Πολ Ντι Άννο στα φωνητικά, η μπάντα το Δεκέμβριο του 1979 υπογράφει συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία EMI.
Δεκαετία του '80
Το 1980 κυκλοφορεί το ντεμπούτο της μπάντας με τίτλο Iron Maiden και η φήμη της μπάντας εξαπλώνεται. Τραγούδια όπως τα Phantom of the Opera, Running Free και το ομότιτλο παίζονται ακόμα και σήμερα στις ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας. Την επόμενη χρονιά, με τον κιθαρίστα Άντριαν Σμιθ στη θέση του Ντένις Στράττον, κυκλοφορεί το δεύτερο album της μπάντας, με τίτλο Killers, βασισμένο κυρίως σε υλικό που η μπάντα συνέθεσε πριν την κυκλοφορία του ντεμπούτου της. Η πεσμένη απόδοση του τραγουδιστή, όμως, Πολ Ντι Άννο, λόγω της χρήσης ναρκωτικών ουσιών οδήγησε στην απόλυσή του στα μέσα της χρονιάς. Τη θέση του διαδέχτηκε ο πρώην τραγουδιστής των Samson, Μπρους Ντίκινσον. Η νέα σύνθεση κυκλοφόρησε το 1982 το The Number of the Beast, έναν από τους κορυφαίους heavy metal δίσκους όλων των εποχών. Η επιτυχία του δίσκου ήταν μεγάλη και συνοδεύτηκε από μια μεγάλη παγκόσμια περιοδεία. Τραγούδια όπως το ομότιτλο, το Run to the Hills και το Hallowed be thy Name θεωρούνται κλασικά heavy metal κομμάτια. Η μπάντα μόλις την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το επίσης υπερεπιτυχημένο Piece of Mind με τις επιτυχίες The Trooper και Flight of Icarus. Νωρίτερα, όμως, ο Κλιφ Μπερ απολύθηκε από τη θέση του ντράμερ, την οποία διαδέχτηκε ο Νίκο Μακ Μπρέιν, αποτελώντας έκτοτε αναπόσπαστο μέλος του συγκροτήματος. Η μπάντα συνέχισε ακούραστα τη σύνθεση νέων κομματιών και το 1984 κυκλοφόρησε το Powerslave με επιτυχίες όπως το Aces High, το Two Minutes to Midnight και το 13-λεπτο Rime of the Ancient Mariner. Η περιοδεία που ακολούθησε διήρκησε πάνω από ένα χρόνο, με τη μπάντα να συμμετέχει σε μεγάλα φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Το 1986 κυκλοφορεί το Somewhere In Time, με κορυφαία στιγμή το single Wasted Years. Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφορεί ο δίσκος Seventh Son of a Seventh Son, ο οποίος έφτασε μέχρι την πρώτη θέση στα βρετανικά charts, δείγμα της μεγάλης απήχησης της μπάντας.
Δεκακετία του '90
Το 1990 αποχώρησε ο κιθαρίστας Άντριαν Σμιθ, λόγω διαφορών με τον μπασίστα Στιβ Χάρις, που αφορούσαν τη μουσική κατεύθυνση της μπάντας. Τη θέση του πήρε ο Τζάνικ Τζερς. Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί το No Prayer for the Dying με το Bring Your Daughter...To The Slaughter να ξεχωρίζει. Το 1992 κυκλοφορεί το Fear of the Dark με το αγαπημένο ομότιτλο, το Be Quick Or Be Dead, το From Here to Eternity και το Wasting Love να αποτελούν τα singles του δίσκου. Το 1993 ο τραγουδιστής Μπρους Ντίκινσον ανακοινώνει πως αποχωρεί από τη μπάντα για να αφοσιωθεί στην προσωπική του καριέρα. Ο αντικαταστάτης του, Μπλέιζ Μπέιλι δίχασε τους φίλους της μπάντας. Για το λόγο αυτό, οι δύο δίσκοι που ηχογραφήθηκαν με τη νέα σύνθεση (The X Factor και Virtual XI έλαβαν τη μικρότερη θέση στα charts στην ιστορία της μπάντας. Το 1999 ο Μπέιλι αποχώρησε από τη μπάντα και η επιστροφή των Μπρους Ντίκινσον και Άντριαν Σμιθ σήμανε την έναρξη της νέας εποχής της μπάντας. Ο Τζάνικ Τζερσ παρέμεινε στη μπάντα, έτσι η νέα και τρέχουσα σύνθεση[3] αποτελείται από τους Μπρους Ντίκινσο, Στιβ Χάρρις, Νίκο Μακ Μπρέιν, Ντέιβ Μάρεϊ, Τζάνικ Τζερς και Αντριαν Σμιθ.
Δεκαετία του '00
Το 2000 κυκλοφορεί το ντεμπούτο της επιστροφής του Ντίκινσον, Brave New World, που δέχτηκε θετική ανταπόκριση από τους φίλους της μπάντας. Στα πλαίσια της περιοδείας για την προώθηση του δίσκου, ηχογραφήθηκε και μαγνητοσκοπήθηκε η ζωντανή εμφάνιση της μπάντας στο φεστιβάλ Rock in Rio της Βραζιλίας. Η μπάντα συνέχισε να είναι ενεργή και το καλοκαίρι του 2003 κυκλοφορεί το επίσης πολύ καλό Dance of Death. Το 2005 η μπάντα πραγματοποίησε την Eddie Rips Up the World Tour εκτελώντας ζωντανά υλικό μόνο από τους τέσσερις πρώτους δίσκους της. Την επόμενη χρονιά κυκλοφορεί το 14ο album της μπάντας με τίτλο A Matter of Life and Death, συνοδευόμενο από μια ακόμα παγκόσμια περιοδεία. Το 2008 όμως η μπάντα πραγματοποίησε την Somewhere Back In Time Tour, το σέτλιστ της οποίας περιλάμβανε υλικό από τους κλασικούς δίσκους της μπάντας (Iron Maiden-Somewhere In Time) και το κομμάτι Fear of the Dark. Στάσεις της μπάντας στην περιοδεία μαγνητοσκοπήθηκαν και κυκλοφόρησαν στο DVD Flight 666.
Δεκαετία του '10
Το 2010 κυκλοφορεί το The Final Frontier, ο 15ος δίσκος της μπάντας. Η επιτυχία του δίσκου ήταν τεράστια, καθώς έφτασε στην πρώτη θέση των charts σαράντα συνολικά χωρών. Η περιοδεία που ακολούθησε και βρίσκεται σε εξέλιξη περιλαμβάνει σχεδόν εκατό ζωντανές εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο και θα ολοκληρωθεί στις 6 Αυγούστου του 2011. Παράλληλα, το single El Dorado χάρισε στη μπαντα το πρώτο της βραβείο Grammy!!
Δισκογραφια
1980 - Iron Maiden
1981 - Killers
1982 - The Number Of The Beast
1983 - Piece Of Mind
1984 - Powerslave
1986 - Somewhere In Time
1988 - Seventh Son Of A Seventh Son
1990 - No Prayer For The Dying
1992 - Fear Of The Dark
1995 - The X Factor
1998 - Virtual XI
2000 - Brave New World
2003 - Dance Of Death
2006 - A Matter of Life and Death
2010 - The Final Frontier

Μέλη Μπρούς Ντίκινσον
Ντέιβ Μάρεϊ
Janick Gers
Άντριαν Σμιθ
Στιβ Χάρις
Νίκο Μακ Μπρέιν
Πρώην μέλη Πολ Ντι Άνο
Κλιβ Μπαρ
Μπλέιζ Μπόλεϊ
Ντένις Στράτον

OFFICIAL WEBSITE
http://www.ironmaiden.com/

Edited by akaliptoseduras  you tube
http://www.youtube.com/user/akaliptoseduras?feature=mhee

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

CITY "AM FENSTER"







CITY

City είναι ένα γερμανικό
rock συγκρότημα που σχηματίστηκε στο Ανατολικό Βερολίνο
το 1972, εγινε περισσότερο γνωστο για το τραγούδι "Am Fenster" Η μπάντα αποτελουνταν του Fritz Puppel ( κιθάρα
), Klaus Selmke ( τύμπανα
), Ingo Doering ( μπάσο
), Klaus Witte ( πλήκτρα
), Φρανκ Pfeiffer ( φωνητικά
) και ο Ανδρέας Pieper ( φλάουτο
. Η σύνθεση αλλάζει συχνά τα πρώτα χρόνια της μπάντας, αλλά σταθεροποιήθηκε το 1976, με τον Puppel και Selmke να ενώνονται με τους βουλγαρικης καταγωγης
τον μπασίστα Γκεόργκι Gogow και τον τραγουδιστή και κιθαρίστα Toni Krahl.
Μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του συγκροτήματος, ωστόσο, ήταν η ροκ
μπαλαντα "Am Fenster" , η οποία προέκυψε από ένα τζαμάρισμα στο στούντιο, όταν Gogow άρχισε να παίζει σε βιολί του.οταν τελικά τα κοματια του συγχωνεύτηκαν σε τρία μέρη, 17-μικρα κομμάτια (καθώς και τεσσάρων λεπτών έκδοση για το ραδιόφωνο). Εγινε αμεσως επιτυχιαστην Ανατολική Γερμανία, έγινε επίσης επιτυχία στην Δυτική Γερμανία
και ήταν μια τεράστια επιτυχία σε χώρες όπως η Ελλάδα

. Μετά την επιτυχία του τραγουδιού, πωλείται μισό εκατομμύριο αντίτυπα.


Discography

  • 1978 Am Fenster (At The Window; released in West Germany as City)
  • 1979 Der Tätowierte (The Tattooed Man; released in West Germany as City II)
  • 1980 Dreamer (English language album, released in West Germany as Dreamland)
  • 1983 Unter der Haut (Under The Skin)
  • 1985 Feuer im Eis (Fire in Ice)
  • 1987 Casablanca
  • 1990 Keine Angst (No Fear)
  • 1991 Rock aus Deutschland Ost Vol. 11 – City, die Erfolge 1977–1987 (Compilation album)
  • 1992 The Best of City (Compilation album)
  • 1997 Rauchzeichen (Smoke Signals)
  • 1997 Am Fenster (Platinum Edition)
  • 2002 Am Fenster 2
  • 2003 Das Weihnachtsfest der Rockmusik (Album with Keimzeit) (Christmas Festival Of Rock Music)
  • 2004 Silberstreif am Horizont (Silver Line On The Horizon)
  • 2007 Yeah! Yeah! Yeah!
OFFICIAL WEBSITE
http://city-internet.de/

editedby akaliptoseduras you tube
  http://www.youtube.com/watch?v=_F6SGQS9nD4&context=C3b7cf83ADOEgsToPDskKjEPswxUMegJ_Il0bGCwJu



Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

JAMES "SENIORITA"








JAMES είναι μια βρετανική ροκ μπάντα από το Μάντσεστερ. Σχηματίστηκαν το 1982 και ήταν ενεργός σε όλη τη δεκαετία του 1980, αλλά πιο επιτυχημένο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990.Μετά την αποχώρηση του τραγουδιστή Tim Booth, το 2001, η μπάντα έγινε ανενεργό αλλά ανασχηματίστηκε τον Ιανουάριο του 2007, επιστρέφει για ένα νέο άλμπουμ και παγκόσμια περιοδεία. Μέχρι το 2010, το συγκρότημα είχε πουλήσει πάνω από 25 εκατομμύρια albums παγκοσμίως.
 Discography Studio albums Stutter (1986) Strip-mine (1988) Gold Mother (1990), issued in the US as James[1] Seven (1992) Laid (1993) Wah Wah (1994) Whiplash (1997) The Best Of (1998) Millionaires (1999) Ultra B sides (2001) Pleased to Meet You (2001) The Collection (2004) Fresh As A Daisy - The Singles (2007) Live 2008 (April 2008 UK tour) Hey Ma (2008) The Night Before (2010) The Morning After (2010
ΜΕΛΗ
Tim Booth
Jim Glennie
Larry Gott
Saul Davies
Mark Hunter
David Baynton-Power
Andy Diagram
ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΗ
Adrian Oxaal
Paul Gilbertson
Gavan Whelan
Michael Kulas
OFFICIAL WEBSITE
 edited by akaliptoseduras  you tube http://www.youtube.com/watch?v=mPKQ1z-1C0o&context=C3b7cf83ADOEgsToPDskKjEPswxUMegJ_Il0bGCwJu

UFO BeLLaDoNa HQ&HD


UFO



Οι UFO είναι ένα βρετανικό χαρντ ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1969 από τον Phil Mogg (τραγούδι),τον Pete Way (μπάσο) και τον Andy Parker (ντραμς).Εξακολουθούν να εμφανίζονται live και να ηχογραφούν υλικό για νέα άλμπουμ μέχρι και σήμερα.Ανήκουν στη λίστα με τις καλύτερες μπάντες όλων των εποχών με αρκετές επιτυχίες και αναγνωρίζονται ως ένα συγκρότημα που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην χαρντ ροκ σκηνή. Οι UFO,το 1969 άρχισαν να ασχολούνται με το σπέις ροκ και έτσι ηχογράφησαν και δημοσίευσαν το 1970,το πρώτο τους άλμπουμ με το όνομα UFO 1.To line-up ήταν:Phil Mogg (τραγούδι),Pete Way (μπάσο),Mick Bolton (κιθάρα) και Andy Parker (ντραμς).Το 1971 δημοσίευσαν το δεύτερό τους άλμπουμ με το όνομα UFO 2 - Flying.Το άλμπουμ είναι γνωστό για τα κομμάτια που περιέχει,τα οποία το καθένα είναι μεγάλης διάρκειας (με εξαίρεση τα Prince Kajuku/The Coming Of Prince Kajuku)και ιδιαίτερα το κομμάτι Flying,το οποίο είναι το τελευταίο κομμάτι του δίσκου και διαρκεί 25 λεπτά. Με νέο line-up (Michael Schenker στην κιθάρα) μπαίνουν βαθιά στην καρδιά του χαρντ ροκ και με μεγάλη επιτυχία δημοσιεύουν τα άλμπουμ:Phenomenon (1974)/Force It (1975)/No Heavy Petting (1976)/Lights Out (1977)/Obsession (1978).Το 1979 ο Michael Schenker φεύγει απ'την μπάντα.Οι UFO συνεχίζουν χωρίς αυτόν.Στη δεκαετία του '80 δημοσιεύουν διάφορα άλμπουμ με ένα πιο ποπ ροκ ήχο,χωρίς όμως με επιτυχία.Ωστόσο,δεν αποκλείεται ότι πολλά από τα κομμάτια αυτών των άλμπουμ τους,δεν είναι μελωδικά.Αντιθέτως,είναι πολύ μελωδικά,απλά δεν έχουν μεγάλη επιτυχία.Μετά από τα:No Place To Run (1980)/The Wild,The Willing And The Innocent (1981)/Mechanix (1982)/Making Contact (1983)/Misdemeanor (1985),η μπάντα αποφασίζει να διαλυθεί.Γίνεται αυτό,όχι για πολύ όμως. Αφού ο Michael Schenker επέστρεψε στο συγκρότημα για ένα διάστημα,η μπάντα αύξησε λίγο τις επιτυχίες της.Τα επόμενα άλμπουμ τους είναι:High Stake And Dangerous Men/Walk On Water/Covenant/Sharks/You Are Here/The Monkey Puzzle/The Visitor.Μέχρι σήμερα παραμένουν ένα θρυλικό συγκρότημα και συνεχίζουν να παίζουν ακόμα.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
970 UFO 1


1971 UFO 2: Flying


1974 Phenomenon


1975 Force It


1976 No Heavy Petting


1977 Lights Out


1978 Obsession


1980 No Place to Run


1981 The Wild, the Willing and the Innocent


1982 Mechanix


1983 Making Contact


1985 Misdemeanor


1988 Ain't Misbehavin'


1992 High Stakes & Dangerous Men


1995 Walk on Water


2000 Covenant


2002 Sharks


2004 You Are Here


2006 The Monkey Puzzle


2009 The Visitor
ΜΕΛΗ
Phil Mogg
Pete Way
Andy Parker
Paul Raymond
Vinnie Moor

OFFICIAL WEBSITE

edited by akaliptoseduras you tube http://www.youtube.com/watch?v=jVMweoJqlIs&context=C3b7cf83ADOEgsToPDskKjEPswxUMegJ_Il0bGCwJu

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

LYNYRD SKYNYRD "SIMPLE MAN"







LYNYRD SKYNYRD

Δημοφιλές boogie σύνολο του αμερικανικού νότου τη δεκαετία του '70. Σχηματίστηκαν το 1965 από τους Ronnie Van Zant (φωνητικά), Gary Rossington (κιθάρα), Allen Collins (κιθάρα), Billy Powell (κίμπορντς), Leon Wilkeson (μπάσο) και Bob Burns (τύμπανα). Τους ανακάλυψε ο Al Cooper να παίζουν σε πολιτείες του νότου και έκανε την παραγωγή στο ντεμπούτο άλμπουμ τους "Pronounced Leh-nerd Skin-nerd" (1973), στο οποίο συμμετείχε και ο Ed King, πρώην κιθαρίστας των Strawberry Alarm Clock. Η σύνθεση με τις τρεις κιθάρες τράβηξε την προσοχή και ο συνδυασμός blues, honky-tonk και boogie στον ήχο τους εκτιμήθηκε ιδιαίτερα. Το "Free Bird" (αφιερωμένο στον Duane Allman) χαρακτηριζόταν από ένα σπουδαίο κιθαριστικό φινάλε. Η δύναμη και η διάρκεια του τραγουδιού αυτού επιβεβαιώθηκαν από τις συχνές επανεμφανίσεις του στους πίνακες επιτυχιών χρόνια αργότερα. Το 1974 γνώρισαν τη μεγαλύτερη επιτυχία τους με το "Sweet Home Alabama", μια διασκεδαστική "απάντηση" στον Neil Young, ο οποίος είχε κακοχαρακτηρίσει το νότο στα τραγούδια του "Southern Man" και "Alabama". Μετά την κυκλοφορία του "Second Helping", o ντράμερ Bob Burns αντικαταστάθηκε από τον Artimus Pyle. Ο πιο σκληρός ήχος που χαρακτήριζε πλέον το γκρουπ αποτυπώθηκε στο "Gimme Back My Bullets". Στα τέλη του 1976 o Rossington τραυματίστηκε σε τροχαίο, ενώ ο King αποχώρησε και αντικαταστάθηκε από τον Steve Gaines. Η επιτυχημένη καριέρα του γκρουπ διακόπηκε απότομα, όταν στις 20 Οκτωβρίου του 1977 σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα ο Van Zant, ο Gaines, η αδερφή του, Cassie, και ο μάνατζερ του γκρουπ, Dean Kilpatrick. Τον ίδιο εκείνο μήνα, το καινούργιο άλμπουμ τους με τίτλο "Street Survivors" αποσύρθηκε από την κυκλοφορία εξαιτίας του εξωφύλλου του, που θεωρήθηκε μακάβριο, αφού απεικόνιζε το γκρουπ τυλιγμένο στις φλόγες. Τα εναπομείναντα μέλη συνέχισαν ως Rossington-Collins Band. Στα μέσα της δεκαετίας του '90 οι Lynyrd Skynyrd επέστρεψαν στην ενεργό δράση με σύνθεση που περιλάμβανε τους VanZant, Rossington, Wilkeson και Powell. Το 1997 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ "Twenty". Ακολούθησαν τα "Lyve from Steeltown" (1998), "Edge of Forever" (1999) και "Vicious Cycle" (2003).

MEΛΗ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΠ Gary Rossington – guitars (1964–1977, 1987–present) Rickey Medlocke – drums (1970–1971), guitars, backing vocals ,(1996–present) Johnny Van Zant – lead vocals (1987–present) Michael Cartellone – drums (1999–present) Mark Matejka – guitars, backing vocals (2006–present) Robert Kearns – bass, backing vocals (2009–present) Peter Keys – keyboards (2009–present) Touring members Dale Krantz-Rossington – backing vocals (1987–present) Carol Chase – backing vocals (1987–present)



ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ Studio albums Year Title Certifications[24] 1973 (Pronounced 'Lĕh-'nérd 'Skin-'nérd) 2x platinum (USA) 1974 Second Helping 2x platinum (USA) 1975 Nuthin' Fancy Platinum (USA) 1976 Gimme Back My Bullets Gold (USA) 1977 Street Survivors 2x platinum (USA) 1991 Lynyrd Skynyrd 1991 — 1993 The Last Rebel — 1994 Endangered Species — 1997 Twenty — 1999 Edge of Forever — 2003 Vicious Cycle — 2009 God & Guns

http://www.lynyrdskynyrdhistory.com/
  http://www.lynyrdskynyrd.com/

edited by akaliptoseduras you tube http://www.youtube.com/watch?v=z-7FxwhI4nI&context=C3b7cf83ADOEgsToPDskKjEPswxUMegJ_Il0bGCwJu

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ROBBY WILLIAMS "ANGEL"

           




Robert Peter Williams
(γεννημένος 13η Φεβρουαρίου, 1974), γνωστός ως ο Robbie Williams, είναι βρεττανος
τραγουδιστής-τραγουδοποιός, φωνητικά  και περιστασιακά ηθοποιός. Είναι μέλος της ομάδας ποπ τους Take That
Ο Ουίλιαμς αυξήσε την  φήμη του στην πρώτη εκτέλεση του συγκροτήματος στις αρχές έως τα μέσα της δεκαετίας του 1990.
Μετά από πολλές διαφωνίες με τη διοίκηση και ορισμένα μέλη της ομάδας,
ο Williams άφησε την ομάδα το 1995  για να ξεκινήσει την σόλο καριέρα του.
Στις 15 Ιουλίου 2010, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος την  επανασυνδέση του με τους Take That και ότι το γκρουπ πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα νέο άλμπουμ τονΝοέμβριο του 2010 που έγινε ο δεύτερος ταχυτερος σε πωλήσεις άλμπουμ όλων των εποχών στην ιστορία του chart του Ηνωμένου Βασιλείου 
και το γρηγορότερο σε πωλήσεις ρεκόρ του αιώνα. ο Williams έχει πουλήσει πάνω από 70 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο, που τον κατατάσσει μεταξύ των καλύτερων σε πωλήσεις μουσικής παγκοσμίως καλλιτέχνης
Αυτός είναι ο καλύτερος σε πωλήσεις βρετανικό σόλο καλλιτέχνη στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο καλύτερος  σε πώληση μη λατίνος καλλιτέχνης στη Λατινική Αμερική. Έξι από τα άλμπουμ του, είναι μεταξύ των κορυφαίων 100 μεγαλύτερες σε πωλήσεις άλμπουμ του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει επίσης τιμηθεί με δεκαεπτά BRIT Awardsπερισσότερο από κάθε άλλο καλλιτέχνη και επτά βραβεία της ECHO
. Το 2004, εγκαταστάθηκε στο Μέγαρο Μουσικής του Ηνωμένου Βασιλείου 
, αφού ψηφίστηκε ως ο «μέγιστος καλλιτέχνης της δεκαετίας του 1990."


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
Studio albums
 Website   robbiewilliams.com
edited by akaliptoseduras you tube http://www.youtube.com/watch?v=GWpZe9Ivyhs&context=C3b7cf83ADOEgsToPDskKjEPswxUMegJ_Il0bGCwJu